Van der Wilt Gerbera’s is een familie bedrijf met een mini gerbera’s kwekerij van 3,2 ha groot, gelegen aan de rand van Mijdrecht. Elke dag streven wij er naar om onze 39 verschillende mini gerbera rassen met de beste kwaliteit af te leveren. Wij voeren op water aan op Flora Holland Aalsmeer. Wij hebben onze eigen VMP waardoor onze bloemen via Floramondo en webshopkoppeling direct aan de klant aangeboden kunnen worden. Sinds 2019 hebben we onze eigen transportservice. We leveren indien gewenst alle bestellingen in de box en met onze transporteur kunnen wij leveren op alle veilingen in Nederland. Daarnaast is Mijdrecht op korte afstand van Flora Holland Aalsmeer wat het zelf ophalen van de bestellingen ook zeer goed mogelijk maakt.

Teelt

Van der Wilt Gerbera’s heeft 185.000 Gerbera planten op het bedrijf. De Gerbera planten staan in potten op substraat met daarin steenwol. Via een computer gestuurd water geef systeem krijgen de planten iedere dag water met daarin de juiste voeding. Het water/voedingschema wordt met uiterste precisie afhankelijk van het weer samengesteld door Van der Wilt Gerbera’s. Het overtollige water wordt door de Uv ontsmetter ontsmet. Voor de belichting hebben we bijna 2000 lampen hangen die van 1oktober tot 1 april belichten. De Gerbera is een korte dag plant daaronder verstaan we dat de plant niet meer dan 14 uur licht mag hebben anders gaat de plant vegetatief groeien (alleen blad groei). Van der Wilt Gerbera’s belicht daarom ook van `s morgens 6.00 uur tot `s avonds 18.00 uur. De stroom voor de assimilatie belichting wordt opgewekt door middel van een WKK (warmte kracht koppeling), de motor van de generator wordt gekoeld met water wat weer gebruikt wordt om de kas te verwarmen.

Veredeling

Sinds 2002 is Van der Wilt Gerbera’s actief in de veredeling van nieuwe cultivars om ons zo te kunnen onderscheiden in het grote aanbod mini gerbera’s. De doelstelling is om jaarlijks nieuwe soorten te introduceren en dat is de afgelopen jaren goed gelukt met onze soorten zoals Juanita, Oreo, Holy Moly, Anna, Abby Lou & Alix Noor.

Coloured by Gerbera
MPS GAP & A gecertificeerd