Loading...
OVER ONS 2019-05-22T07:42:41+00:00

Van der Wilt Gerbera’s is een familie bedrijf met een mini gerbera’s kwekerij van 3,2 ha groot, gelegen aan de rand van Mijdrecht. Elke dag streven wij er naar om onze 39 verschillende mini gerbera rassen met de beste kwaliteit af te leveren. Wij voeren op water en in de doos aan op Flora Holland Aalsmeer en Veiling Rhein Maas in Herongen. Sinds begin 2017 hebben wij een eigen VMP waardoor onze bloemen via Floramondo en webshopkoppeling direct aan de klant aangeboden kunnen worden. Met onze transporteur kunnen wij ze op alle veilingen in Nederland laten afleveren. Mijdrecht is op korte afstand van Flora Holland Aalsmeer wat het zelf ophalen van de bestellingen ook zeer goed mogelijk maakt.

Teelt

Van der Wilt Gerbera’s heeft 185.000 Gerbera planten op het bedrijf. De Gerbera planten staan in potten op substraat met daarin steenwol. Via een computer gestuurd water geef systeem krijgen de planten iedere dag water met daarin de juiste voeding. Het water/voedingschema wordt met uiterste precisie afhankelijk van het weer samengesteld door Van der Wilt Gerbera’s. Het overtollige water wordt door de Uv ontsmetter ontsmet. Voor de belichting hebben we bijna 2000 lampen hangen die van 1oktober tot 1 april belichten. De Gerbera is een korte dag plant daaronder verstaan we dat de plant niet meer dan 14 uur licht mag hebben anders gaat de plant vegetatief groeien (alleen blad groei). Van der Wilt Gerbera’s belicht daarom ook van `s morgens 6.00 uur tot `s avonds 18.00 uur. De stroom voor de assimilatie belichting wordt opgewekt door middel van een WKK (warmte kracht koppeling), de motor van de generator wordt gekoeld met water wat weer gebruikt wordt om de kas te verwarmen.

Veredeling

Sinds 2002 is Van der Wilt Gerbera’s actief in de veredeling van nieuwe cultivars om ons zo te kunnen onderscheiden in het grote aanbod mini Gerbera’s. De doelstelling is om jaarlijks  nieuwe soorten te introduceren en dat is de afgelopen jaren goed gelukt met onze soorten zoals Nadine, Nitro, Luigi, Lightning en Ivy-Mae.

Van der Wilt Gerbera’s heeft een samenwerkingsverband met Florist Holland B.V. De samenwerking houdt in dat ze het assortiment van Van der Wilt Gerbera’s wereldwijd verkoopt. Daarnaast introduceren wij verschillende soorten voor hen en daarom hebben we jaarlijks nieuwe en exclusieve soorten. Nieuwsgierig welke soorten we dit jaar nieuw hebben, kijk hier voor ons assortiment.

Coloured by Gerbera
MPS GAP & A gecertificeerd